Beskrivelse
Navn | Côtes du Rhône villages Vinsobres Blanc |
Årgang | 2020 |
Vinhus | Domaine du Moulin |
Distrikt | Côtes du Rhône |
Land | Frankrig |
Druer | 50% Viognier & 50% Clairette |
vol. | 75 cl. |
Alkohol | 14% |
Lagring | |
Udbytte | hl/ha |
Gemmes | 2-4 år |
Servering | 10-12 o C |
Mad | Fisk, lyst kød, fugl og foie gras |
Bouqueten er dejlig rund. Viognier druen giver vinen dens fedme og Clairette giver friskhed og balance. En meget spændende og raffineret hvidvin.
Domaine du Moulin har været i familieeje siden 1938. I dag er det Denis Vinson, hans hustru Frederique samt deres 2 voksne sønner, der driver ejendommen med stor ildhu og følelse for traditionerne.
Vindistriktet Vinsobres er beliggende i det sydlige Drome. I 2005 fik Vinsobres samme status i Rhône som f.eks. Vacqueyras og Gigondas.
Området er et leret, kalkholdigt og skærvebelagt med en højde, som varierer fra 200 til 400 meter. Der er middelhavsklima med en årlig nedbørsmængden på ca. 800 mm.
Alle Domaine du Moulins marker ligger på sydvendte terrasser, beskyttet mod nordøstenvinden (mistralen).
Dyrkningstraditionen bygger på stor respekt for miljøet. Ejendommen bekæmper ukrudt med svovl og kobber, gødningen er organisk bestående af animalske og vegetabilske restprodukter som komposteres. Vinhøsten foretages manuelt og druerne sorteres på vingården straks høsten er i hus. Høsten strækker sig over en måned fra midt i september til midt i oktober.
Druerne mases let og kommes i et kar til langvarig udblødning for at opnå vine af en sådan karakter, at de tåler lagring. Når gæringen er overstået efter ca. 10 – 15 dage, bliver druerne komprimeret i en luftpresse under nøje opsyn, og med den største respekt for den nye vin. Herefter hældes vinen på fad, og henstår i 4 måneder under nøje overvågning, idet der foretages hyppige aftapninger, før den lagres på egefade i 1 år. Vinen tappes direkte fra fad til flasker. For at klare vinen presses den gennem æggehvider, hvorefter den filtreres let.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.