Beskrivelse
Navn | Metodo Classico Extra Brut VSQ na Punta |
Vinhus | Franco Conterno |
Distrikt | Piemonte |
Land | Italien |
Druer | 100% Nebbiolo |
vol. | 75 cl. |
Alkohol | 13% |
Lagring | 6 mdr. på træfade, anden gæring classisk metode 40 mdr hvilende på bærmen |
Udbytte | hl/ha |
Gemmes | 3-6 år |
Servering | 8-12 o C |
Mad | Perfekt til fisk, især rå, hvidt kød og oste takket være vinens delikate tanniner |
Na Punta er produceret med druerne fra spidserne af klaserne, af de ædleste druer fra Langhe vinificeret “in bianco,” som en hvidvin, og høstet fra de bedst egnede vinmarker til fremstilling af gode DOC- og DOCG-vine. Det er en funklende vin produceret efter den traditionelle metode med anden gæring på flaske, hvilende på sin bærme i mindst 40 måneder. De sarte tanniner i spidserne af klaserne af de ædleste druer af Langhe vinificeret “in bianco” er det perfekte match til dens perlage, dens bobler så fine, at de ligner en tæt, platin tåge.
Gul farve med subtile rosenreflekser, vedvarende opbrusning af fine perlende bobler. Duft er fin, mineralsk, med noter af æble, brødskorpe og tørret frugt. Smagen er livlig, med god balance, fremragende struktur, tydelig syre og en vedvarende finish er let, men behageligt bitter.
Franco Conterno og hans hustru driver sammen vingården, på ca. 18 hektar. Deres filosofi er at få sjæl og elegance i deres vine. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner, Monforte d’Alba, Castiglione Falletto, Novello, Barolo.Der anvendes ikke herbicider på Vinmarkerne. Vinen dyrkes hovedsagligt efter traditionelle metoder.
Piemonte ligger i Italiens nordvestlige hjørne, grænser op til Frankrig og Schweiz. Piemonte betyder for fødderne af bjergene.
Piemonte er af de bedste vinregioner i Italien. Regionen producerer 27.000 forskellige vine, heraf er 55 er DOC eller DOCG-vine
Vinkælderen hos Franco Conterno
Piemonte regionen er grøn og frodig med bløde toppede bakker, store og små skovområder, næsten overalt findes endeløse rækker af vinmarker beplantet med nogle af de ypperligste druer som fx Nebbiolo.
Piemonte er også rig på gastronomiske oplevelser. Maden er robust og regionen er kendt for at være trøfflens hovedland. De kendte brødstænger, Grissini, kommer fra regionens hovedstad Torino.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.