Beskrivelse
Morkler fra CHAMBON & MARREL er ekstra tørrede og meget intense i smagen har masser af karakter og mere smag end friske svampe.
Der skal kun bruges få for at få den rigtige smag af svampe. Opblød svampene i lunkent vand, portvin eller anden væske i ca. 30 min. inden de skal bruges. brug væsken svampene har ligget i til saucen, der er masser af smag gemt her.
Morkler er en relativ sjælden svamp, Morklen rangerer lige under trøflen på svampenes hitliste, den er ikke billig. Den findes på fed og god jord fra slut april til begyndelsen af juni, nogle år også i starten af efteråret. Svampen vokser bedst i muld langs hegn- og kratskove.
Morklen er let genkendelig, da den har en meget kraftig og cremefarvet lidt opsvulmet stok og en lysbrun kugleformet eller ægformet hat, der er meget foldet og rynket, fyldt med uregelmæssige gruber og ligner nærmest en naturvaskesvamp. Gruberne er mørkebrune, men lysere i kanten. Svampen er hul indvendig. Den har en behagelig duft. Spiselig morkel har en 4-8 cm høj hat, der er 4-6 cm bred, og den nedre kant er vokset sammen med stokken.
Morkel kan ikke spises rå. Den egner sig bedst til saucer og stuvninger, som den tilfører en pikant svampesmag. Morkel kan også bruges som fyld i tærter og lignende. Morkel kan både tørres og fryses.
Disse ekstra tørrede morkler er meget intense i smagen har masser af karakter og mere smag end friske svampe.
Der skal kun bruges få for at få den rigtige smag af svampe. Opblød svampene i lunkent vand, portvin eller anden væske i ca. 30 min. inden de skal bruges. brug væsken svampene har ligget i til saucen, der er masser af smag gemt her.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.