Velkommenblaa druer

Så er vores nye webshop en realitet

Håber I vil gå lidt på opdagelse i siden og vil syntes om den.

I er meget velkommen til at maile kommentarer til mig, hvis I finder noget der undrer jer, eller funktioner I syntes kunne virke anderledes. Jeg vil jo gerne, at I som brugere syntes, den er til at finde rundt på og har det indhold I efterlyser.

Årgang 2014 i Rhône

Årgang 2014 har i hele vindistriktet givet typiske Rhône-vine, hvor appellationernes grundlæggende egenskaber skinner tydeligt igennem. Vejret har, med rigelige mængder vand og milde temperaturer, medvirket til en harmonisk udvikling af samtlige druesorter og en god høst for Rhônedalens vine – både kvalitativt og kvantitativt .
I det nordlige Rhône opnåede den dominerende druesort Syrah en perfekt modenhed samtidig med et godt syreniveau.

Viognier var særlig ekspressiv og gav et rigtig godt udbytte. I det sydlige Rhône var Grenache vellykket, hvilket har sat sit præg på rødvinene. Det giver fyldige vine med krydrede aromaer af solbær og brombær, som er typiske for Rhône-appellationerne – dog med en anelse mindre garvesyre end sædvanligt. Årets milde klima har fremmet en aromatisk modning, der giver rosé- og hvidvinene en meget fin kvalitet med god friskhed og fylde og god balance og styrke i munden.
Ifølge Michel Chapoutier, formanden for Inter Rhône, er “2014 kendetegnet ved en friskhed, en mineralitet og krop, som man ikke finder i mere solrige årgange. Vejret har ikke forhindret terroiret i at komme til udtryk”.
Produktionen er steget i forhold til 2013, og de første forudsigelser ligger på omkring 3 millioner hektoliter for Vallée du Rhône, heraf 1,9 millioner hektoliter for de regionale Côtes du Rhône og Côtes du Rhône villages.

Skrevet af Sopexa på vegne af Inter Rhône

Der vil løbende komme helt friske billeder på siden af de forskellige vine og delikatesser, og mere indhold under de forskellige overskrifter. God tur på siderne.
Vinlig hilsen CharlotteVINmark